Nieuwbouw is nieuw.

Nieuw is een gevoel van fris, puur, mooi. Een nieuwbouw-huis is onaangetast, een onbeschreven blad. Het heeft geen geschiedenis en doet niet denken aan de smaak of keuzes van vorige bewoners. Een nieuwbouw-huis heeft alleen een toekomst. Jouw toekomst…..
Nieuwbouw heeft zo z’n voordelen. We hebben enkele voor je op een rijtje gezet.

Nieuwbouw: Energiezuiniger & duurzaam wonen

Voor een nieuw huis worden tegenwoordig alleen duurzame, milieuvriendelijke materialen en technieken gebruikt. Huizen hebben net als auto’s een energielabel. Een nieuwbouwhuis is daarmee al gauw 30% zuiniger dan een woning die pakweg 25 jaar geleden is gebouwd. Zo heeft een nieuwbouwhuis van nu standaard energielabel A (tot voor kort spraken we ook over A+ en A++, nu is dit een A-label). Zo heb je niet alleen lagere kosten, maar draag je ook bij aan een beter milieu. Tegenwoordig heb je ook de zogenaamde EnergieNotaNul-woningen; ook wel energie nul woningen genoemd. De woningen zijn energieneutraal en dat betekent dat je rondom en in de buurt van uw eigen woning evenveel energie opwekt als je verbruikt. Dat is het hoogst haalbare op het gebied van duurzaam wonen.

Nieuwbouw: Onderhoudskosten laag

Alles in je nieuwbouw-huis is nieuw, daarom heb je met name de eerste jaren lage onderhoudskosten. Je huis is gebouwd met de nieuwste technieken.

Nieuwbouw: Goede isolatie

Bij nieuwbouw worden de modernste technieken gebruikt voor isolatie. Dit geldt voor warmte/kou, maar ook voor geluid.
Nieuwbouw-huizen daarentegen kenmerken zich door een aangename temperatuur, ongeacht de tijd van het jaar. Ze zijn voorzien van extra isolerend glas. Daken, muren en gevels zijn veel beter geïsoleerd dan die van oudere huizen en vaak hebben nieuwe woningen vloerverwarming.

Nieuwbouw: Stabiel binnenklimaat

Je huis beschikt over de modernste technieken voor ventilatie en het reguleren van het binnenklimaat. Uitermate aangenaam om in te wonen dus.

Nieuwbouw: Meer licht en ruimte

Nieuwbouw-huizen zijn ruimtelijker en lichter dan bestaande huizen. Het voldoet aan de nieuwste wettelijke eisen, waardoor plafonds en deuren hoger zijn en trappen minder steil. Ook zijn er wetten voor minimale afmetingen, voor gangen en toiletten bijvoorbeeld. Maar er wordt door Kwik Bouwkundig teken- en advies bureau goed nagedacht over de uitstraling, ambiance en ruimtelijkheid. Het is daarom letterlijk een verademing om in een nieuwbouw-huis te wonen.

Ja, van een nieuwbouw-huis kun je eigenlijk maar drie dingen doen. Genieten, genieten en nog eens genieten.