Heeft u plannen om uw woning te verbouwen of uit te breiden?

Misschien wilt u uw huis wel toegankelijker maken voor uw oude dag of wilt u extra ruimte creëren voor zorg van een ouder of kind (mantelzorg).
Of u nou gaat verbouwen omdat u meer luxe wilt of omdat gezinsuitbreiding er aan zit te komen, een verbouwing vergt een goede voorbereiding.
Met deze voorbereiding kunnen wij u uitstekend helpen.

Kwik Bouwkundig teken- en adviesbureau regelt alle bouwkundige zaken voor u. Van schetsontwerp, tekenwerk, vergunning, berekeningen, aanbesteding tot begeleiding en/of toezicht tijdens de bouw.

Hoe onze werkwijze is, klik hier voor meer informatie.

In een vrijblijvend gesprek worden allereerst uw wensen en de mogelijkheden doorgenomen.

Aan de hand van dit gesprek wordt u een offerte toegestuurd.

Als u akkoord gaat met de offerte wordt een schetsontwerp gemaakt.

Bij een verbouwing wordt hiervoor eerst de bestaande situatie ingemeten.

Het schetsontwerp wordt uitvoerig met u besproken. Eventueel wordt het plan in een vooroverleg met de gemeente en/of welstandscommissie besproken om te achterhalen wat mogelijk/haalbaar is.

Vervolgens wordt de aanvraag omgevingsvergunning ingediend met alle benodigde tekeningen, berekeningen (constructieberekeningen, daglicht- en ventilatieberekeningen, EPC-berekeningen) en overige stukken.

Na het doorlopen van de vergunningsprocedure kan er een technische omschrijving (bestek) worden gemaakt. Dit vormt samen met de bestektekeningen een goed contractstuk voor de offerte van de aannemer(s).

Hiermee kunnen we vervolgens een aanbesteding voor u verzorgen. Dit is een procedure waarbij een aantal aannemers wordt gevraagd een offerte in te dienen. Na sluiting van de inschrijvingstermijn selecteert de opdrachtgever de aannemer die de opdracht mag uitvoeren.